Banda desenată românească în context european

Vineri, 19 noiembrie 2010, începând cu ora 18:00, sunteţi invitaţi la o nouă discuţie despre banda desenată. Dodo Niţă, preşedintele Asociaţiei Bedefililor din România, va modera dezbaterea intitulată "Banda desenată românească în context european".


„După 1990, evoluţia BD-ului reflectă fidel evoluţia haotică a societăţii româneşti. Pe de o parte libertatea de creaţie a fost totală, şi astfel au fost inventate noi genuri al BD-ului, BD-rock, BD politice, BD erotice sau BD creştine, pe de altă parte însă, din cauza involuţiei economice, acestea nu au mai fost capabile să ajungă la publicul larg, ci doar la un public de nişă, specializat.” (Dodo Niţă)

Dodo Niţă este pregătit pentru o savuroasă discuţie despre orizonturile benzii desenate româneşti în familia europeană extinsă, după trei săptămâni în care Galeria Etaj 3/4 găzduieşte prima ediţie a Salonului European de Bandă Desenată din România.

Dodo Niţă s-a născut pe 16 iunie 1964 la Bucureşti. S-a remarcat printr-o activitate complexă care include poveştiri, articole, editare de reviste şi cărţi. Este cel mai important critic şi istoric român din domeniul benzilor desenate. A colaborat cu publicaţii din ţară şi străinătate. Este fondator al Asociaţiei Bedefililor din România (1990) şi, împreună cu Pierre Pascal şi Paul Laffont, al Salonului Internaţional al Benzii Desenate din România (1991). Pentru activitatea sa a fost decorat în Franţa şi Belgia.