Strâmb living de Brynjar Abel Bandlien

duminică, 13 noiembrie / 18.00
Lansare Strâmb living de Brynjar Abel Bandlien (publicat de Jumătatea plină şi Hardcomics, cu sprijinul Căminului Cultural) / Atelier 35 (Str. Şelari nr. 13)

Coregraf norvegian stabilit de câţiva ani buni în România, Brynjar Abel Bandlien îşi concentrează expresia artistică din afara scenei prin practica virtuoasă a naraţiunii secvenţiale şi a desenului. În primăvara lui 2009
Hardcomics i-a publicat prima bandă desenată, Strâmb live, poveste tandră despre viaţa de cuplu, prin posturi canonice și ceva poziţii sexuale, toate iconoclaste, dar nu lipsite de umor. Trei ani mai târziu, după mai multe spectacole (de exemplu, Istoria Dansului Românesc împreună cu Florin Flueraş), turnee şi călătorii, viaţa „strâmbă” a lui Brynjar reapare pe raftul librăriilor în Strâmb living, o poveste extinsă de familie în care Oskar, bunicul lui Brynjar, este personajul central. Visele lui Oskar, undeva deasupra pădurilor norvegiene populate de elani, păsări şi peşti, ne deconectează episodic de la un cotidian structurat cât mai simplu, dar dublat de un nordic voal de calm. Expoziţia este instalată în curtea galeriei Foto Anexa a MNAC.

Expoziţie realizată de Jumătatea plină, Hardcomics şi Căminul Cultural