Creating Comics: de la text la desen

În luna mai a acestui an, sub coordonarea artiștilor de bandă desenată Kati Rickenbach (Zürich) şi Sascha Hommer (Hamburg), a avut loc un atelier dedicat observării atente a detaliilor şi aspectelor urbane care trec, de cele mai multe ori, neobservate în viaţa cotidiană. Participanţii, atât începători cât şi profesionişti, au fost invitaţi să aleagă la întâmplare locuri din Bucureşti pe care să le transpună în desen. Ludicitatea exerciţiilor primite, ca de exemplu desenatul cu mâna stângă sau cu ochii închişi, a contribuit la descoperirea unor soluţii eliberate de orice constrângere impusă de o reprezentare conformă cu principiile arhitecturii sau ale perspectivei. Demersul grafic a fost completat de analizele rapide şi de îndrumările arhitectului Jonathan Bopp (Zürich). În cea de-a doua etapă a proiectului, informaţiile adunate au fost transformate în succesiuni de imagini. Benzile desenate rezultate şi schiţele participanţilor sunt prezentate în cadrul celei de-a doua ediții a Salonului European de Bandă Desenată.
Expoziţie realizată de Goethe-Institut în parteneriat cu Jumătatea plină

Sascha Hommer este unul dintre cei mai talentaţi artişti germani de bandă desenată. Împreună cu criticul literar şi  publicistul Jan-Frederik Bandel, Sascha Hommer a conceput revista de bandă desenată Im Museum, care din 2007 apare zilnic, odată cu Frankfurter Rundschau. Artistul a fost prezent anul trecut la Bucureşti, fiind invitat la prima ediţie a Salonului European de Bandă Desenată.Sascha Hommer va fi prezent la vernisajul expoziţiei „Creating Comics: de la text la desen“, din data de 3 noiembrie 2011.

Kati Rickenbach trăieşte şi lucrează la Zürich. Prima ei carte, Filmriss, a fost publicată în 2007 de către
Edition Moderne. A avut expoziţii la Lausanne, Oslo, Hamburg, München, Ravenna, Erlangen, Berlin, Zürich, Basel şi New Delhi.

Sâmbătă, 5 noiembrie / 13.00-15.00
Atelier cu Sascha Hommer (Germania) / Informaţii suplimentare pe: www.goethe.de/bukarest